OmgevingHet park ligt direct aan de Ruttense vaart maar het grenst eveneens aan de bosrand waar u kunt genieten van een rustige avondwandeling.

Op slechts enkele kilometers afstand vindt u het gezellige havenstadje Lemmer, de vissersdorpjes Urk en Stavoren, terwijl de directe omgeving ook diverse natuurreservaten biedt.

Of u nu van de bollenvelden die in het voorjaar in bloei staan houdt, of rust in het groen , actie op het water of cultuur in de historische steden, hier aan de rand van de Noord Oost polder is uw recreatiebestemming altijd geslaagd.

Vanaf het park Het Groene Kwadrant kunt u meer dan kilometers weg varen over de hele lengte van de Ruttense vaart, naar het IJsselmeer of de Friese meren. Maar ook voor recreatie op het land vindt u hier volop mogelijkheden zoals, wandelen, fietsen en paardrijden door de vele natuurgebieden en de sfeervolle rustgevende polder.

Visliefhebbers

Voor visliefhebbers zijn er vele mogelijkheden. Het chalet beschikt over twee eigen parkeerplaatsen. Een meegenomen boot voor varen of vissen kan naast het chalet gestald worden. Voorts beschikt het park over een trailerhelling.

Fietsen en de omgeving

Indien u met meerderen bent kunt u in Lemmer extra fietsen huren om op deze manier te genieten van hetgeen de polder, de dorpjes en de stadjes te bieden hebben. Een fietstocht vanuit Lemmer via de ijsselmeerdijk naar Urk is zeker de moeite waard, of een fietstocht naar Stavoren of Joure.

Omliggende plaatsen

Het historische havenstadje Lemmer met zijn vele restaurantjes en uitstekende winkels ligt op slechts 7 km. Wekelijks is er een uitgebreide markt, voorts worden er in het zomerseizoen diverse braderieŽn en festiviteiten georganiseerd.

In Friesland zijn verder nog tal van leuke Friese stadjes te bezoeken, gelegen aan het IJsselmeer of de Friese meren; hier kunt u eventueel ook een zeilboot of een overtocht boeken naar Medemblik of Enkhuizen.
Afdrukken tel.: 0033 5 63 27 72 02