Toeristische informatieDe Friese kust

De Friese kust beschikt over meer dan 25 leuke of interessante musea en tientallen kerken, molens of monumenten die te bezichtigen zijn. Bij een aantal bedrijven bent u welkom, om te zien hoe men vaak nog op ambachtelijke wijze producten tot stand brengt. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse ateliers en galerien te bezoeken.

Steden en dorpen aan de Friese kust

Maar liefst zes van de elf Friese steden liggen in het gebied van de Friese kust; Harlingen, Franeker, Workum, Hindeloopen, Stavoren en Sloten. Het zijn stuk voor stuk steden, die zeker een bezoek waard zijn.

Naast een rijke historie, veel bewaard cultuurschoon, musea en bezienswaardigheden, zijn er gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Maar vergeet ook niet de tientallen dorpjes die u onderweg tegenkomt, zij zijn vaak net zo bijzonder als hun namen; Molkwerum, Hemelum, Mirns, Exmorra, Sexbierum, Slappeterp, Sopsum en Lutjelollum.

Evenementen

Aan de Friese kust is er volop te genieten van de vele evenementen en activiteiten die er georganiseerd worden. Ook voor het jaar 2006 zijn inmiddels alweer vele evenementen bekend. Wat dacht u van het skūtsjesilen, het ringrijden met Friese paarden, fierljeppen, de PC kaatswedstrijd of de gezellige markten?


Maar ook concerten, rondvaarten, rondleidingen, optredens en jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Strontrace in Workum en de Visserijdagen te Harlingen staan in de evenementenlijst vermeld.
Afdrukken tel.: 0033 5 63 27 72 02